За останні 10 років українське свинарство стало професійним, – експерт

12 апреля, 2018

Галузь свинарства це не лише тварини й виробничі приміщення, а ціла інфраструктура, що підтримує розвиток цієї сфери. Комерційний директор ТОВ «Зоетіс Україна» Віктор Еверт зазначив, що українське свинарство значно виросло за останні 10 років. Повідомляє Асоціація «Свинарі України».

«Дійсно, зміни у вітчизняному свинарстві відбулися значні. Ще 10 років тому серед українських свинарів було дуже мало високопрофесійних гравців. Для більшості цей бізнес був «придатком» до основної справи — рослинництва тощо. Через 10 років бачимо колосальні зміни. Виробники стали набагато освіченішими, мудрішими, досвіченішими. Зараз це люди, які дорожать своїм бізнесом, уміють його розвивати», – говорить один із очільників ТОВ «Зоетіс Україна».

Еверт  зауважив, що нині свинарі опікуються серйозними питаннями. Наприклад, дбають про покращення біобезпеки, глибше розуміють технологічні, ветеринарні аспекти.

«Галузь дуже виросла у професійному плані. За останнє десятиліття гравці стикалися з різними викликами — інфекційними захворюваннями, ціновими коливаннями, АЧС тощо. Найміцніші залишилися на ринку навіть у найскладніші періоди. Висновок — цей бізнес став самостійним, вигідним, а відтого і привабливим. Переконаний, що на наступні роки галузь чекають тільки покращення», – говорить Еверт.

Новости по теме

| | | | | | |