Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері охорони прав на сорти рослин. Відповідно до цього Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановлена періодичність здійснення планових заходів контролю. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
Постанова № 200 опублікована на Урядовому порталі від 21березня 2018 р.
До таких критеріїв відносяться:
Згідно з встановленими критеріями суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.
Відповідно визначено періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, планові заходи здійснюються з такою періодичністю:
Рішення прийняте на виконання Закону України «Про охорону прав на сорти рослин».