З метою поширення достовірної інформації про якість продукції виноробної галузі України та задля здорової конкуренції між галузевими контролюючими органами, ГС Укрсадвинпром ініціювала створення незалежної Галузевої дегустаційної комісії — ГДК ГС «Укрсадвинпром», основним завданням якої є проведення дегустації виноробної продукції, плодових вин, сидрів та медових напоїв. Про це повідомляється на сайті спілки.
До складу Комісії увійдуть близько 30 експертів виноробної галузі, що забезпечить неупередженість висновків. Комісія надаватиме вичерпну та об’єктивну інформацію про продукт, як для споживача, так і для виробників вина, виноробних та слабоалкогольних напоїв.
«Основний фокус діяльності Комісії – плодово-ягідні вина та медові напої, виробництво яких має всі шанси відновитись та розвиватись завдяки відміні сплати за ліцензію у розмірі 500 000 грн на рік та у зв’язку зі спрощенням процедури отримання дозвільних документів, яке стало можливим завдяки прийняттю законопроекту № 6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв»», — йдеться у повідомлені.
В даний час формується остаточний склад ГДК ГС «Укрсадвинпром», до якої увійдуть представники Мінагрополітики та продовольства України, Мінекономрозвитку та торгівлі України, Державної фіскальної служби, профільних інститутів, галузевих асоціацій, представники виноробних підприємств, підприємств які виготовляють слабоалкогольну продукцію та соки. Перше засідання комісії відбудеться 30 березня 2018 року.