У 2017 році лідером споживання в українців традиційно став оселедець. Крім оселедця у десятку лідерів українського імпорту увійшли скумбрія, хек, салака, лосось, кілька, минтай, мойва, сардини, нототенія. Такі дані надає асоціація «Українських імпортерів риби і морепродуктів».
Далі за споживанням імпортної риби пішли пангасіус, креветки, путасу, мідії, кальмар, сайра, вомер, ставрида, морський окунь, ікра, тунець, камбала, анчоус, корюшка, тріска, горбуша та інші.
Усього за 2017 рік було імпортовано 320 000 тонн риби і морепродуктів, загальною вартістю на 500 мільйонів доларів – це на 6% більше ніж у 2016 році.
90% усього імпорту склала морожена продукція, а все інше охолоджена продукція, солона риба, консерви та вироби із сурімі.
Україна імпортує рибу і морепродукти з 60 країн світу. Традиційним лідером з експорту риби в Україні залишається Норвегія. На другому місці знаходиться Ісландія, а на третьому — США. Далі йдуть Естонія, Латвія, Іспанія, Канада, Великобританія, Китай, В’єтнам і Аргентина.