На ІІ Міжнародному конгресі Sugar World 2018, який відбувся 1 березня 2018 року, аналітик Міжнародної організації цукру Сергій Гудошников повідомив, що фаза дефіциту проходить, а надлишок на світовому ринку цукру очікується на рівні 5 млн т. Про це повідомляє ukragroconsult.com.
Не дивлячись на невеликі коливання, ціни на цукор залишаються стабільними — $3600/т. Світове виробництво цукру за минулий рік досягла 10,4 млн т і виросло на 6%.
«Виробництво зросло, при цьому споживання зростає, але повільніше, ніж 5 років тому. Ціни знизилися через збільшення виробництва, але в загальному, вони стабільні — коливання не перевищують 10-15%», — розказує Гудошніков.
Також аналітик відзначив, що виробництво цукру в основних гравців на ринку — Бразилії, США, ЄС, Росії та Індії при сприятливих погодних умовах залишиться на стабільному рівні.
«Сьогодні кожна друга тонна цукру експортується з Бразилії, де на виробництво цукру йде до 40-50% цукрової тростини. За останні 2 роки виробництво зросло за рахунок низьких цін на нафту», — говорить аналітик
Експерт зазначив, що реформа цукрового режиму ЄС в 2017 році призвела до помітного зростання у виробництві бурякового цукру і бурякового жому.
«Підвищення світового експортної пропозиції при відсутності значних змін у цінах на інші види кормів може знизити ціни на буряковий жом», — додав Гудошников.