Експерти Української асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м’ясо за офіційною статистикою на початок лютого. Згідно отриманого рейтингу виявилось, що на теренах Миколаївської області продається найдорожче куряче філе – 96,2 гривні за кілограм. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив гендиректор асоціації Олексій Дорошенко.
При цьому, середня ціна в Україні досягає 91,5 гривні за кілограм. Другими та третіми в рейтингу найбільших цін за кілограм курячого філе відповідно стали Херсонська та Кіровоградська області з ціною 94 гривні.
Також, Миколаївщині відзначилась найбільшим зростом вартості курячої тушки за рік – на 42%, із 39,4 гривень до 56 гривень за кілограм.
Експерт наводить, що світовою тенденцією останніх 4-х місяців, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, є здешевлення курятини. В Україні це не помітно.
Повний обсяг інформації щодо цінової політики на м’ясо в регіонах України можна подивитись тут.