Середньоринкова ціна на живця свиней збільшилась на 3%

7 марта, 2018

Виробники свинини спостерігають позитивну динаміку цін закупівлі. Середньоринкова ціна наразі додала 3% у порівнянні з минулим тижнем та перевищила 47 грн/кг. Про це повідомляють в Асоціації свинарів України.

Очікування постачальників товарних свиней справдилися, тож представники м’ясопереробної галузі цього тижня закуповували живець по 46-47,5 грн/кг. Вони зазначили, що звучали пропозиції і за вищою ціною (48 грн/кг). Однак, «де факто» за такою ціною закупівлю здійснювали епізодично. Згідно з відгуками м’ясопереробників такий рівень цін для цього періоду та рівня активності реалізації надто високий. Як наслідок, деякі з операторів або скоротили обсяги заготівлі, а зовсім її припинили, перейшовши на закупівлю свинини в елементах у інших постачальників або на власні морожені запаси.

Окрім обмеженої пропозиції свиней забійних кондицій, стимулом для підвищення цін цього тижня були очікування кращої торгівлі у період святкових вихідних. Проте в активізацію збуту в святкові дні вірять лише незначна кількість операторів, а їх оцінки щодо приросту об’ємів реалізації досить «скромні» — плюс 5-15%. Додатковим чинником підтримки висхідного руху цін у кінці минулого тижня слугували погодні умови, які ускладнили логістику закупівлі для м’ясопереробників: деякі з них були змушені купувати товарне поголів’я у виробників, які розташовані найближче, проте за вищою ціною.

Варто зазначити, що частина з м’ясопереробників вважає, що ціна з наступного тижня має послабитись у відповідь на зниження обсягів реалізації. Решта розділяє гіпотезу стабілізації та незначної позитивної волатильності упродовж березня. Озвучені очікування щодо цін напередодні Пасхи також суттєво відрізняються та коливаються в межах 48-52 грн/кг.

Новости по теме

| | |