На 80% виросла ціна на сало

22 февраля, 2018

Експерти Української Асоціації постачальників торговельних мереж порахували зростання вартості м’ясного кошику українця за рік. За даними Асоціації індекс кошика зріс на 40%. Про це на своїй сторінці у Facebook пoвiдoмив гoлoвa Aсoцiaцiї Oлeксiй Дoрoшeнкo.

До споживчого м’ясного кошика увійшли всі види м’яса та ковбасних виробів, які підлягають державному моніторингу, а саме свинина, яловичина, сало, куряча тушка та філе, варена ковбаса 1 ґатунку.

«Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%»,- констатує Дорошенко.

Так у порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39грн. за кілограм, сало – 32грн., яловичина – 26грн., ковбаса варена і філе курки – по 21грн., а курка в тушці – 13грн.

«На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117грн., свинини – за 110грн., філе курятини – за 92грн., варену ковбасу – за 83грн., сала – за 72грн., а тушку курки – за 55грн.», – уточнює голова Асоціації.

В цілому індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, що у грошовому еквіваленті складає 152 грн.: на кінець січня 2018 року він коштував 529 грн., тоді як рік тому його вартість становила 377 грн.

Нагадаємо, що сало та свинина б’ють цінові рекорди другий рік поспіль. Фaхiвцi пoв’язують цe iз eпiдeмiєю AЧС, щo вирує крaїнoю.

Новости по теме

| | | |