На Миколаївщині минулоріч було зібрано півмільйона тонн овочей

5 февраля, 2018

У 2017 році Миколаївська область увійшла до топу регіонів, де було найбільше зібрано овочевих культур. Так, аграрії Миколаївщини зібрали близько 0,55 млн тонн овочів. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Олена Піскун.

«На Миколаївщині у 2017 році було зібрано 554,5 тис. тонн овочевих культур, що майже на 11% більше, ніж у минулому році. При цьому середня урожайність овочевих культур зросла на 27 центнерів з кожного гектару. В першу чергу, зростання збору овочевих культур досягнуто за рахунок збільшення виробництва томатів, яких отримано 328 тис. тонн при середній урожайності 595,3 центнери з гектару. В той час як по Україні цей показник склав 304,9 центнерів з гектару. Значно зростає виробництво томатів. Так, наприклад, підприємства групи компаній «Agrofusion» виробляють більше 80% цієї овочевої культури в області — у 2017 році вони отримали по 1021 центнеру з кожного гектару томатів», — прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Олена Піскун.

Окрім Миколаївського регіону лідерами по показникам зібраних овочей стали Херсонська (1,26 млн тонн), Дніпропетровська (0,7 млн тонн), Харківська (0,69 млн тонн), Київська (0,57 млн тонн) та Львівська (0,51 млн тонн) області.

За інформацією Держстату українські аграрії у 2017 році зібрали 9,3 млн тонн овочевих культур з 446,3 тисячі га при врожайності 207,8 ц/га. Крім того, урожай картоплі склав 22,2 млн тонн з 1,3 млн га при врожайності 167,8 ц/га.

Овочів відкритого ґрунту було зібрано 8,7 млн тонн (94% від усіх овочів) з 440,3 тис. га при врожайності 197,9 ц/га, закритого ґрунту – 0,56 млн тонн (6%) з 6 тисяч га при врожайності 929,1 ц/га.

У розрізі культур найбільше було зібрано:

  • капусти головчастої – 1,6 млн тонн з 63,7 тис. га при врожайності 259,3 ц/га;
  • помідорів – 2,26 млн тонн з 74,2 тис. га при врожайності 304,9 ц/га;
  • цибулі ріпчастої – 0,97 млн тонн з 54,7 тис. га при врожайності 177,5 ц/га;
  • моркви – 838 тис. тонн з 42,7 тис. га при врожайності 195,2 ц/га;
  • буряка столового – 837 тис. тонн з 38,4 тис. га при врожайності 216 ц/га.

Новости по теме

| | | |