В Миколаївській області зменшились обсяги перероблення винограду у виноматеріал

23 января, 2018

Підприємства Миколаївської області в 2017 році скоротили обсяги переробки винограду на виноматеріали на 19,2%. Загалом, впродовж року в області було перероблено більше 82 тисяч тонн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

В цілому, по Україні спостерігається зріст виробництва вина майже на 7%. Так, за минулий рік по всій Україні було оброблено майже 271 тисяча тонн. В свою чергу, Одеська область збільшила обсяги на 24,3% (до 150,995 тисяч тонн), Херсонська – на 30,3% (до 33,382 тисяч тонн).

Крім цього, на Миколаївщині виробництво виноматеріалів скоротилося на 10,6% – до 6,39 тис декалітрів, в Одеській збільшилася на 32,5%, до 9,81 тис. дал, Херсонській – на 24,2%, до 2,18 тис. дал.

При цьому значно збільшилося виробництво коньячних спиртів – на 87%, для закладки на витримку і випуску столових вин – на 33,7%, кріплених — на 20,6%. Виноматеріалів для шампанських та ігристих заготовлено на 2,1% менше, ніж в 2016 році.

Новости по теме

| |