Цього року Держпродспоживслужба посилила роботу щодо забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та запобігання надходження в обіг неякісних продуктів харчування. У цьому контексті Служба розпочала постійні моніторингові дослідження задля запобігання виникненню спалахів інфекційних хвороб, отруєнь громадян та розповсюдження інфекційних хвороб.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
У цьому контексті працівники Держпродспоживслужби взяли участь у 5622 комісійних обстеженнях дитячих закладів, порушення вимог санітарного законодавства встановлено у 35%.
Крім того, спеціалісти ветеринарної медицини при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів провели понад 300 млн експертиз зразків продукції тваринного та рослинного походження. Це дозволило забезпечити споживачів безпечними та якісними харчовими продуктами, уникнути харчових отруєнь, а також не допустити ускладнення епізоотичної та епідеміологічної ситуації в державі.