Експерти Інституту аграрної економіки прогнозують спад обсягів виробництва продукції тваринництва

16 ноября, 2017

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, уточненими з урахуванням поточної динаміки, валова продукція тваринництва очікується на рівні 69,2 млрд грн. Це лише на 0,6% менше показників 2016 року, тоді як торік спад обсягів виробництва цього виду продукції складав 2,0%, а у 2015 році – 3,7%. Про це розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, обсяги виробництва м’яса – продукції вирощування худоби і птиці – практично залишаться на рівні 2016 року (-0,4%) і становитимуть 3197,1 тис. т.

Виробництво м’яса великої рогатої худоби збільшиться на 2,3% – до 619 тис. т. Зберігатиметься тенденція збільшення (+2,2%) виробництва м’яса птиці – до 1561 тис. т. Обсяги виробництва м’яса овець та кіз становитимуть 29,1 тис. т – 96,8% до рівня 2016 року. Виробництво м’яса свиней зменшиться на 5,8% і становитиме 950,0 тис. т.

Виробництво молока також практично залишиться на рівні 2016 року. Його обсяги складуть 10296,0 тис. т, що на 0,8% менше рівня минулого року.

Яєць прогнозується одержати 15,3 млрд шт., що на 1,6% перевищить торішні показники.

Традиційно зменшиться виробництво вовни – до 2,0 тис. т, що на 9,1% менше, ніж 2016 року.

Водночас у 2017 році обсяги виробництва продукції тваринництва стануть найменшими з 2010 року, підсумував Юрій Лупенко.

Новости по теме

| | | | | | | | |