Вітчизняні крафтові броварні потребують держпідтримки

23 февраля, 2021

Невеликі крафтові броварні катастрофічно постраждали від карантинних обмежень, а більшість з них у період карантину призупинили виробництво та втратили 90% каналів збуту. Як результат – втрачені робочі місця та надходження до бюджету. Про це повідомляє український дипломат Андрій Ніколаєнко.

Тому, щоб врятувати цей сектор індустрії гостинності майже 50 народних обранців від різних фракцій та груп запропонували у двох пов’язаних законопроєктах №5118 і №5119 суттєво зменшити податкове та регуляторне навантаження на крафтовиків.

Посадовці пропонують:

  • чітко визначити термін «малі виробники пива» з обсягом виробництва пива до 200 000 гектолітрів на рік;
  • знизити на 50% ставки акцизного податку для малих пивоварних заводів з обсягом виробництва до 200 000 гектолітрів на рік;
  • встановити необмежений строк дії ліцензії на виробництво не тільки пива, а й вин виноградних, плодово-ягідних, медових напоїв;
  • скасувати обов’язкову атестацію виробництва для крафтовиків кожні п’ять років;
  • скасувати необхідність отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю для суб’єкта господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (пива) та виробляє до 200 000 гектолітрів пива на рік;
  • диференціювати штрафні санкції для малих виробників пива та виноробної продукції за неподання чи несвоєчасне подання звітів.

Новости по теме

| | |