Третя частина експорту до країн ЄС – харчова та аграрна продукція

27 января, 2021

Український експорт агропродукції та харчової промисловості в період січень-листопад 2020 року склав $20 млрд, що на 0,3% або на $62,3 млн менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Про це свідчать дані Державної статистики України, повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

У відомстві констатують, що вже спостерігається тенденція до уповільнення темпів зниження експорту.

«Українське продовольство користується попитом на кращих ринках ЄС, які висувають високі вимоги до якості продуктів. За звітний період Україна поставила в ЄС аграрної та харчової продукції на суму $5,8 млрд або 28,9% від загального експорту такої продукції», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

До п’ятірки провідних країн, до яких найбільше експортовано продукції АПК за 11 місяців 2020 року входять:

  • Країни ЄС – $5,8 млрд;
  • Китай – $3,1 млрд;
  • Індія – $1,3 млрд;
  • Єгипет – $1,3 млрд;
  • Туреччина – $902,9 млн.

Традиційно найбільше за звітний період було експортовано зернових культур, олії та м’ясної продукції. Крім того, збільшилось постачання олії соняшникової, ячменю, пшениці, меду, плодів та горіхів, хлібобулочних та кондитерських виробів тощо.

Новости по теме

| | |