Не дивлячись на скорочення поголів’я свиней, в Україні зросла інтенсивність її виробництва, – експерт

27 октября, 2017

Кількість поголів’я свиней — не єдиний критерій, за яким оцінюють ситуацію в галузі. Важливіший показник — обсяг виробництва свинини. Про це заявив президент Асоціації «Свинарі України» (АСУ) Артур Лоза, пише Агравері.

«Якщо чисельність поголів’я скоротилися на понад 10%, то із виробництвом м’яса ситуація краща. У цьому сегменті зниження незначне — близько 1-2%. А за підсумками року може виявитися, що і того менше. Такі показники свідчать про зростання інтенсивності виробництва», ― зазначив експерт.

За словами очільника АСУ, у промисловому сегменті є «ядро» господарств, що утримують обсяги виробництва, які відповідають сучасним вимогам, світовим стандартам. За рахунок цього зростає ефективність виробництва свинини.

«Оскільки галузь свинарства інерційна, результат дій, направлених на нарощування виробництва, свинопоголів’я ми відчуємо лише через рік», — зазначив Лоза.

Новости по теме

| |