В Україні запаси зернових та зернобобових знизились на 32%

21 октября, 2020

Станом на 1 жовтня запаси зернових, зернобобових культур та насіння соняшнику в Україні за 2020 р. склали 15,43 млн т, що на 32% або 7,33 млн т менше минулорічних (22,76 млн т). Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Відзначимо, що на звітну дату запаси пшениці знизилися на 19,2% до 9,81 млн т. Крім того, на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою запаси пшениці становили 2,6 млн т, а у сільгоспвиробників — 7,2 млн т.

Запаси кукурудзи на зерно також нижче торішніх у 2 рази і склали 2,7 млн ​​т (1 жовтня 2019 р. — 5,68 млн т), в тому числі у сільгоспвиробників — 1,9 млн т, запаси на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою  — 762,1 тис. т.

Запаси ячменю в Україні за звітний період знизилися на 26,5% і склали у 2,04 млн т: на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою запаси зерна склали 672,5 тис. т, а у сільгоспвиробників — 1,37 млн ​​т.

Запаси жита зросли на 90% і склали 231,2 тис. т: на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою — 96,7 тис. т, а у сільгоспвиробників — 134,5 тис. т.

Запаси ріпаку зросли на 16% і склали 651,2 тис. т (минулого року — 562,7 тис. т): у сільгоспвиробників — 166,8 тис. т, на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою — 484 тис . т.

Соняшнику, за даними Держстату, на 22% менше — 6,1 млн т (1 жовтня 2019 р. — 7,79 млн т), в тому числі у сільгоспвиробників — 3,58 млн т, на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою — 2,52 млн т.

Запаси сої в Україні за станом на 1 жовтня 2020 р. склали 1,03 млн т, що на 39% менше в порівнянні з минулим роком (1,67 млн ​​т). У тому числі у сільгоспвиробників — 662,3 тис. т, на підприємствах, які займаються зберіганням і переробкою зерна — 369 тис. т.

Новости по теме

| | | |