В Запоріжжі зібрали врожай африканського овочу – бамії

28 июля, 2020

Родині Сус, яка пробує вирощувати непритаманні Запорізькій області та загалом Україні культурні рослини, вдалося зібрати перший урожай бамії – овочевої культури, що походить з Африки. Про це пише agronews.ua, посилаючись на сторінку у Facebook Вікторії Верозубова Сус.

Стручки бамії вживають в їжу. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Вона поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.

“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.

Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.

Новости по теме

|