В Україні майже вдвічі збільшився імпорт свинини

8 мая, 2020

За підсумками квітня Україна імпортувала близько тисячі тонн свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней. Це майже вдвічі більше ніж обсяги завезеної за березень імпортної свинини.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

«Надходження на внутрішній ринок тисячі тон імпортної свинини проти вдвічі менших об’ємів поставок свинини у перший місяць весни, дійсно, сприймається як активізація. Проте, якщо розширити період спостереження, то така зміна вже не виглядає дуже критичною», — йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків АСУ, приблизно такі ж об’єми імпортної свинини вітчизняні м’ясопереробники закуповували в січні та лютому. Крім цього, пожвавлення імпортної активності у квітні стається далеко не перший раз, аналогічну ситуація спостерігалася в квітні 2018 року.

«Загальний об’єм імпорту свинини протягом січня-квітня складає 3,5 тис. т сукупною вартістю $7,2 млн. Це відчутно поступається імпортній активності за відповідний період минулого року: у 2,6 разів менше у натуральному вираженні та у 2,3 рази у валютному», — повідомляють експерти АСУ.

Разом з тим, дані про підсумки експортної торгівлі також свідчать про позитивну динаміку. Зокрема, за чотири місяці 2020 року за кордон поставили вдвічі більше ніж рік тому — 0,94 тис. т сукупною вартістю $2,6 млн. Основним напрямком збуту є ОАЕ, куди спрямували понад ¾ вивезеної з України свинини.

Тож за підсумками чотирьох місяців 2020 року від’ємне значення зовнішньоторгового сальдо по свинини зменшилося у 3,5 рази — до -$4,6 млн, проти -$15,76 млн рік тому.

Новости по теме

| |