Середні ціни на свиней живою вагою в ЄС досягли 178,66 євро/100 кг, що лише на 9 євро більше за показник березня 2019 року. Про це повідомляє інтернет-ресурс euromeatnews.
Ринок страждає від падіння попиту через закриття закладів громадського харчування по всій Європі, зазначають експерти.
Роздрібного попиту недостатньо для підтримання пропозиції на потрібному рівні, хоча кількість свиней забійних кондицій не дуже велика.
Експортні ринки також поводяться досить стримано. Ціни, пропоновані Китаєм, за повідомленнями, нижче європейського рівня.
«Зниження цін на свиней спостерігається майже у всіх країн-членів ЄС», – зазначила старший аналітик AHDB Бета Уілкінс.
За її словами, за чотири тижні до 26 квітня середні ціни за 100 кг свинини живою вагою змінилися таким чином:
«Італія не публікує відповідну інформацію. Ситуація дуже погана, багато переробних підприємств не працюють, порушуючи маркетинговий ланцюжок», – зауважила Бета Уілкінс.
Тим часом у Великій Британії через зміцнення фунта ціни в євро, навпаки, зросли. Якщо в середині березня живець свиней був на 10 євро дешевше, ніж у ЄС, то зараз дорожче більше ніж на 9 євро.