Незабаром в Україні очікується ажіотаж на курятину – експерт

19 марта, 2020

Якщо паніка серед українців на купівлю продуктів харчування скоро не вщухне, то на м’ясо, зокрема курятину, очікує ажіотаж. Таку думку у коментарі УНН висловив економічний експерт Олександр Охріменко.

За його словами, курятина – найбільш популярний і вживаний вид м’яса в Україні.

«Бо курятина найдоступніша у ціні, а ще – її легко готувати. Українці економлять гроші, а тим паче – в умовах розповсюдження коронавірусу. Ажіотажу на курятину поки що немає, є ажіотаж на крупи. Але якщо паніка буде зростати – то українці розберуть курятину, а вже потім всі інші види м’яса», – вважає він.

Свинина і яловичина дорожчі, ніж курятина, продовжив експерт.

«Тому ці види м’яса купують менше. Люди економлять кошти», – додав Охріменко.

А ще – в Україні досить популярні курячі субпродукти, говорить експерт. Знову ж таки – через їх доступність у ціні, додав Охріменко.

Як відомо, інфекція коронавірусу не передається через їжу. Але краще обирати герметично запаковане м’ясо. І не на стихійних ринках – а в магазині, рекомендує лікар-інфекціоніст і імунолог Олександр Карловський.

«Бо з таким м’ясом контактувало менше людей. А ще – треба обов’язково піддати м’ясо термічній обробці. Це не тому що коронавірус – це базові умови безпечного харчування», – додав він.

Новости по теме

|