Одеська і Миколаївська область в лідерах серед виготовлення виноматеріалів для ігристих і коньячних вин

17 февраля, 2020

Офіційні українські виробники за 2019 рік випустили 9,8 дал. виноматеріалів для вин і бренді. Про це свідчать дані Державної служби статистики, — зокрема, виробництво виноматеріалів для ігристих вин склало 1,9 млн дал., коньячних виноматеріалів — 2,4 млн дал., столових — 5,01 млн дал., кріплених — 311 тис. дал.

В цілому за рік в Україні на виноматеріали було перероблено 124,2 тис. тонн винограду, зокрема: 14 тис. тонн сорту «Аліготе»; 6,6 тис. тонн сорту «Мерло»; 5,4 тис. тонн сорту «Ркацителі»; 5 тис. тонн сорту «Піно (білий, чорний, сірий)»; 3,1 тис. тонн сорту «Одеський чорний»; 954 тонн сорту «Сухолиманський» і др.Актівнее всього були припускає рінімателі в Одеській області, де переробили 83,4 тис. тонн винограду.

Друге і третє місце по продуктивності займають Миколаївська і Херсонська область, де за рік переробили на виноматеріали 20,9 тис. тонн винограду і 14,9 тис. тонн ягід.

Нагадаємо, що в 2019 на Миколаївщині зібрали на 50% менше винограду ніж в минулому році. 

Новости по теме

| |