Виробництво м’яса в Україні зросло на 2,7%

6 февраля, 2020

За 2019 рік промислове виробництво охолодженого та мороженого м’яса в Україні склало 1,8 млн тонн. Це на 2,7% більше ніж роком раніше. Підсумки роботи м’ясопереробної галузі озвучили аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Державної служби статистики.

Так, у 2019-му виробництво яловичини, послабившись на 12,3%, склало 62,2 тис. тонн. Виробництво м’яса птиці та свинини, навпаки, зросло: плюс 6,9% (до 1,07 млн тонн) та 4,8% (до 281,7 тис. тонн), відповідно.

«Хоча основою позитивної динаміки є приріст об’ємів виробленої пташатини, на яку припадає 59% виробництва м’яса в Україні, свинина також цьому посприяла. Так, за 2019-й випуск охолодженого та мороженого м’яса свиней зріс на 4,8% проти попереднього року — до 281,7 тис. тонн. Відповідна зміна відбулася за рахунок збільшення виробництва свинячих окостів, лопаток та їх відрубів майже на чверть порівняно з минулим роком, а також інших охолоджених свинячих частин на третину. Це дозволило компенсувати скорочення випуску охолоджених свинячих півтуш на 2,4%. Крім цього, упродовж року спостерігалося збільшення виробництва замороженої свинини, а за підсумками 2019-го м’ясопереробні підприємства «наморозили» на 35% більше свинини ніж роком раніше: 20,8 тис. т проти 15,4 тис. тонн, відповідно. У зв’язку з цим питома вага мороженої продукції в структурі промислового виробництва м’яса свиней зросла до 7,4% (+1,7% за рік)», — зазначають аналітики АСУ.

В свою чергу, виробництво ковбасних виробів за минулий рік зменшилося на 5,7% — до 234,6 тис. тонн. Зокрема, найвідчутніше скоротився випуск продукції вареної групи, яка складає 2/3 виробництва ковбас. Тож 6%-ве «просідання» спричинило аналогічну зміну загальних обсягів виробництва за підсумками 2019-го.

Новости по теме

| |