У південних областях України суттєво скоротились обсяги переробки винограду

16 января, 2020

Переробка винограду в Україні в 2019 році скоротилася на 54,7% в порівнянні з 2018 роком – до 124,23 тис. тонн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, безпосередньо вирощений підприємствами складає 27,6% (34,247 тис. тонн), інший виноград (89,978 тис. тонн) був закуплений у господарств населення.

Згідно статистичним даним, в Одеській області за 2019 рік було перероблено 83,45 тис. тонн винограду, що на 41,6% менше, ніж у 2018 році. Суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області – 20,97 тис. тонн, що на 78,6% менше, ніж у 2018-му. В Херсонській за минулий рік було перероблено 14,93 тис. тонн, а це також на 49,7% менше аналогічного показнику у 2018 році .

Новости по теме

| | | | | |