В Україні збільшили виробництво замороженої морської риби майже на 20%

14 января, 2020

За даними Державної служби статистики України протягом січня-листопада 2019 року в нашій державі вироблено 9 285 тонн риби морської замороженої нерозібраної. Це на 19,7% більше аналогічного періоду минулого року.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

  • філе рибне та м’ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 3 221 тонна (+35,3 % до січня-листопада 2018 року);
  • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 1 264 тонни (+52,3%);
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 554 тонни (+25,6%);
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) – 2 850 тонн (+13,1%);
  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 12 885 тонн (+16 %).

Крім того, протягом 11 місяців 2019 року в Україні вироблено:

  • риба сушена і в’ялена – 3 530 тонн;
  • оселедці солоні – 2 910 тонн;
  • риба солона (крім оселедців) – 1 790 тонн;
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 3 595 тонн;
  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 11 967 тонн;
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 070 тонн;
  • ікра інших риб – 3 007 тонн.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Новости по теме

| |