В Україні на 23% збільшилося виробництво готових продуктів і консервів з риби

15 ноября, 2019

За підсумками січня-вересня 2019 року в Україні вироблено 10 105 тонн готових продуктів і консервів з риби (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби). Це майже на чверть більше (23,4%) аналогічного періоду минулого року.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

  • філе рибне та м’ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 2 424 тонни (+34% до січня-вересня 2018 року);
  • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 949 тонн (+55,6%);
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) – 2 215 тонн (+12,7%);
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 425 тонн (+19%).

Крім того, протягом дев’яти місяців 2019 року в Україні вироблено:

  • м’ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене – 182 тонни;
  • риба сушена і в’ялена – 2 927 тонн;
  • оселедці солоні – 2 291 тонну;
  • риба солона (крім оселедців) – 1 301 тонну;
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 2 862 тонни;
  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 9 552 тонни;
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 543 тонни;
  • ікра інших риб – 2 161 тонну.

Нагадаємо, Україна екекспортувала понад 2,3 тис. тонн готової та консервованої риби.

Новости по теме

| | |