Фальсифікація українського меду зросла на 25% в 2018 році – експерт

18 октября, 2019

В 2018 році кількість медової продукції на ринках України, що містить в собі залишки антибіотиків збільшилися на 25%, в порівнянні з сезоном 2016 року. Про це повідомив Віктор Іванченко, директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-Пак» в ході медового форуму “Україна медова і світ”, який відбувся в місті Києві у четвер, 17 листопада.

На сьогоднішній день український ринок намагається контролювати  наявність хоча б 4 антибіотиків в медовій продукції, коли, в свою чергу, європейський та американський ринки контролюють 8 таких препаратів. Загалом, що стосується контролю з наявність домішок в вигляді сиропу в медовій продукції, то в Україні він взагалі відсутній,– наголосив Іванченко.

Експерт розповів, що фальсифікація медової продукції, на жаль, відбувається як на рівні експортерів так і на рівні пасічників. Вся ця ситуація з фальсифікацією меду є дуже загрозливою для репутації української продукції та може призвести до заборони  продажу меду на експорт на певний період.

Нагадаємо, що кількість українських пасічників не перевищує 100 тисяч.

Новости по теме

| | | | | |