Кількість сфальсифікованого меду у світі збільшується, що впливає на його вартість, – експерт

17 октября, 2019

На світовому ринку все частіше спостерігаються факти фальсифікації меду. На цьому наголосила національний експерт ФАО (ООН) Анна Бурка під час медового форуму «Україна медова і світ».

Вона навела приклад Канади, де згідно цьогорічних досліджень виявилось, що майже чверть їх меду містить домішки.

– В липні 2019 року уряд Канади провів дослідження. До лабораторії надійшло 240 екземплярів меду, який перевірили на вміст в ньому сиропу та штучних домішок. На жаль, 22% з наявних містили в собі домішки. Після таких досліджень довіра до користі та якості меду втрачається, а збільшення кількісті меду з домішками на ринку дуже впливає на ціну. З кожним роком вона нижчає, – наголосила Бурка.

Анна Бурка, національний експерт ФАО (ООН)

Експерт також наголосила, що з кожним роком бджолярі задля виготовлення якісної продукції, яка буде мати популярність на ринку, повинні прикладати ще більше зусиль.

Новости по теме

| | | | | | | |