Цього року у ПАТ «Коблево» збирали 400 тонн винограду в день, що є рекордом для компанії. Загалом протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тонн винограду, що на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. Повідомляє прес-служба Bayadera Group.
«Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів – нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина», – відзначили в компанії.
Загалом цього року у Коблево зібрали 10,5 тисяч тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский.
Близько 70% врожаю збирали руками – до селективного збирання залучено 270 робітників. Ручний збір винограду застосовують для вин лінійок Select і Reserve, до того ж частина робіт проводиться на світанку, аби виноград не нагрівався. Такий селекційний збір гарантує якість відбору тільки найкращого винограду, що впливає на якість вина.
Зараз триває сезон переробки винограду. Створене з нього вино буде дозрівати у виносховищі, а вже починаючи з січня 2020 з’явиться у продажу.
«Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку», – відзначила головний винороб ПАТ «Коблево» Тетяна Матвєєва.