В Україні дефіцит виробників якісної стручкової квасолі, шпинату та броколлі

3 октября, 2019

Якщо ринок борщового набору в Україні розвинений добре, то що стосується інших овочів – тут є питання. Так, вітчизняні переробними змушені імпортувати такі овочі як шпинат, стручкова квасоля, броколі. За словами представниці ТОВ ТД «Олександрівський» Тамари Семеренко, це пов’язано з тим, що українські фермери не можуть забезпечити відповідну якість даних продуктів.  Про це вона повідомила в ході своєї доповіді на конференції «Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди».

Так, на сьогодні в Україні практично немає якісної вітчизняної стручкової квасолі.

«Ми імпортуємо якісну стручкову квасолю. Тому що в Україні хоч і є підприємства, які її виробляють, але саме якісну не робить ніхто», – розказує Семеренко.

Читайте також: «Міфи заморозки та нюанси контрактації: експерт про співпрацю між виробниками та переробниками овочевої продукції».

Що стосується шпинату, то за словами експерта, для нього потрібна певна сировина та лінії, чого в Україні зараз нема.

Тамара Семеренко

Щодо кольорової капусти, то компанія закриває попит на дані овочі переважно вітчизняними виробниками, а от броколі – імпортується.

«Але експорту ні кольорової капусти, ні броколі не має. Бо український виробник не може робити, по-перше якість, яка необхідна для експорту, та не може дати ту ціну, яка дозволить (виробникам – ред.) імпортувати», – зазначає представниця ТОВ ТД «Олександрівський».

Читайте також: «Український споживач дуже багато пробачає фермеру», – експерт розповіла про головні помилки сільгоспвиробників».

Крім того, Семеренко зазначила, що в поточному сезоні найдорожчою позицією є броколі.

Нагадаємо, за результатами опитування операторів ринку українські споживачі віддають перевагу якості товару, а не економії в ціні.

Новости по теме

| | | | | | | |