В Україні стартував новий сезон цукроваріння

5 сентября, 2017

На початок вересня п’ять цукрових заводів України розпочали діяльність з виробництва цукру із цукрових буряків урожаю 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Вже працюють три заводи на Вінниччині – Томашпільський цукровий завод (ТОВ «Агрокомплекс Зелена долина»), Крижопільський цукровий завод (ЗАТ «Продовольча компанія «Поділля»), ТОВ «Хмільницьке» ВП «Жданівський цукровий завод», а також ТОВ «Волочиськ-агро» ВП «Наркевицький цукровий завод» (Хмельницька обл.) та ВАТ «Гнідавський цукровий завод» (м. Луцьк).

Підприємствами уже перероблено 81,7 тис. тонн цукросировини і вироблено 7,3 тис. тонн цукру.

Загалом в Україні в 2017/2018 МР планують здійснювати діяльність 46 цукрових заводів, що на 4 більше, ніж в минулому сезоні. У новому маркетинговому році очікується виробити солодкого піску на рівні минулого сезону – у межах 2 млн тонн. Внутрішнє споживання оцінюється у 1,5 млн тонн.

Варто відзначити, що минулий сезон 2016/2017 маркетингового року став рекордним з експорту українського цукру. З вересня 2016 року по вересень 2017 року українські виробники експортували понад 769 тисяч тонн цукру, що майже у 6 разів більше, ніж у 2015/2016 маркетинговому році.

Основними споживачами українського бурякового цукру були країни Азії, Африки та СНД. Найбільше було експортовано до Шрі-Ланки, Грузії, Туреччини, Лівії, більше третини обсягу експорту було відвантажено до країн Африки (Кот-Д’Івуар, Єгипет, Гвінея, Туніс, Того, Південна Африка, Ефіопія).

Новости по теме

| |