В Україні збільшилась переробка свинини

2 сентября, 2019

За даними ДССУ обсяги виробництва свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш у січні-липні скоротилися на 2,8% – до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т. Про це зауважили в Асоціації свинарів України.

«Так, скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш компенсувало збільшення виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини – майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові об’єми випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018-го», – роз’яснюють в АСУ.

Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%.

«Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», – додають аналітики.

Зазначається, що загальний випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса та їстівних субпродуктів усіх видів за сім місяців 2019-го склав 1,23 млн т, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним драйвером росту показника стало збільшення виробництва м’яса птиці, на яке припадає більше половини виробництва м’яса та їстівних субпродуктів. Виробництво ковбасних виробів, навпаки, зменшилося на 4,8%, склавши 268,4 тис. т.

Новости по теме

| | | |