В Україні скоротилося надходження молока на переробку

2 сентября, 2019

За перше півріччя 2019 року на переробні підприємства України надійшло 1,97 млн т. молока. Це на 8% менше, ніж у минулому році – 2,14 млн тонн. Про це повідомляє Асоціація виробників молока.

«З них, від сільськогосподарських підприємств на переробку надійшло – 1,32 млн т., це на 2,9% менше, а від населення – 445,8 тис. т., що на 23,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Варто підкреслити, що надходження молока на давальницьких засадах склало 176,8 тис. т., що на 3,5% більше, а надходження молока з власного виробництва зросло на 10%, до 14,5 тис. т», – пояснює аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

У структурі валового надходження сирого молока на переробку, 67,6% складає молоко від сільськогосподарських підприємств – 1,33 млн т. 22,7%, а це 445,8 тис. т., – молоко від населення, 9% – 176,8 тис. т. – молоко, яке надійшло на давальницьких засадах і 0,7% – 14,5 тис. т. – молоко власного виробництва.

За якісними характеристиками сировини частка екстраґатунку склала 340,3 тис. т., а це 19,2% від загальної частки, вищого – 28,1% – 498,3 тис. т. Частка сировини першого ґатунку склала 26,7% – 473,5 тис. т., другого – 24,3% – 431,4 тис. т., а неґатункової сировини 1,7%, що складає 30,5 тис. т.

Варто зазначити, що відмічається збільшення частки екстраґатунку. Цьогоріч його надійшло на переробку на 18,3% більше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, постачальником такого молока на переробні підприємства є виключно сільськогосподарські підприємства.

Новости по теме

| | | |