На Миколаївщині за І півріччя виробництво сільгоспродукції збільшилось на 20%

28 августа, 2019

За даними Головного управління статистики у Миколаївській області, у січні–червні 2019р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–червнем 2018р., збільшилося на 20,1%, зокрема, у підприємствах – більше ніж на половину, а у господарствах населення – зменшилося на 5,5%.

На початок липня 2019р. культури зернові та зернобобові зібрано з 40% площ, посіяних під урожай п.р. (торік – з третини таких площ). Валовий збір зерна у початково оприбуткованій масі збільшився на 40,2% і досяг 1087,8 тис.т, що зумовлено як прискореними темпами збирання (зібрані площі збільшилися на 12,9%), так і підвищенням урожайності (на 24%). У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 35,1 ц зерна.

Валовий збір культур овочевих відкритого ґрунту зріс порівняно з 1 липня 2018р. у 2,1 раза, водночас плодів та ягід – зменшився на 45,5% і склав 13,7 тис.т та 5,2 тис.т відповідно. Виробництво картоплі збільшилося на 7,9%, накопано 0,7 тис.т.

У I півріччі 2018р. усіма категоріями господарств реалізовано на забій 13,8 тис.т сільськогосподарських тварин (у живій масі), що на 8,6% менше, ніж у відповідному періоді 2018р., вироблено 149,9 тис.т молока (на 7,7% менше), одержано 139,8 млн.шт яєць (на 18% більше) та 0,1 тис.т вовни (на 11,7% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 76,1%, молока – 83,7%, яєць – 49%, вовни – 92,9%.

Загальний обсяг реалізованої підприємствами власно виробленої продукції у січні–червні 2019р. порівняно з січнем–червнем 2018р. зменшився на 2,8%, у т.ч. продукції рослинництва – на 3,4%, а тваринництва – збільшився на 4,5%. Середні ціни продажу знизилися на 4,4%, зокрема, на продукцію рослинництва – на 4,2%, тваринництва – на 7,4%.

Новости по теме

| | |