«Коли бутерброд у горло не лізе»: за рік звичайний будерброд із ковбасою подорожчав на +16%

9 августа, 2019

Коли потрібно швидко перекусити, часу обмаль, а в холодильнику мінімум продуктів, то ми робимо бутерброд. Існує величезне різноманіття бутербродів – від класичних з ковбасою або сиром, до багатошарових із різних сортів м’яса, овочів, зелені та соусів або паштетів. Також бутерброд може складатися тільки з хліба й вершкового масла, а може додаватися варення або мед. Українці ж віддають перевагу будербродам із вершковим маслом та ковбасою. Асоціація постачальників торговельних мереж за даними власного моніторингу цін у великих містах порахувала як змінилася ціна на дану страву у великих містах України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для пригутування 12 бутербродів було взято батон вагою 500 грам, варену ковбасу – 400 грам та вершкове масло – 100 грам.

Батон, 500г. На кінець червня 2018 року, за даними моніторингу Асоціації постачальників торговельних мереж у великих містах, коштував 11,1грн, а за рік ціна піднялася до 14,5грн. Подорожчання за рік склало 30%.

Варена ковбаса першого гатунку, 400г. У червні минулого року 400гр коштували 33,8грн, а 30 червня цього року – 38,6грн. Ціна зросла на 14%.

Вершкове масло, 100г. 2018р – 18,3грн, 2019р – 20,5грн. Продається дорожче на 12%.

«На кінець червня 2018 року для приготування 12 бутербродів з ковбасою ми витратили 63,2грн, а за рік вартість зросла до 73,6грн. А це на 16% дорожче. Кожен бутерброд виходить по 6,1грн», – пише експерт.

Новости по теме

| | | |