На Херсонщині встановили черговий кулінарний рекорд – виготовлено понад 100 літрів ягідного морсу

19 июля, 2019

На Херсонщині під час під час проведення агрофоруму «Agroport South Kherson 2019», відкриття якого відбулося у четвер, 18 липня, було встановлено новий кулінарний національний рекорд України.

Так, представником національного реєстру рекордів України зафіксовано рекорд із виготовлення найбільшого органічного морсу. Із 150-ти кг сертифікованого органічного кізилу було виготовлено 103 літри морсу.

За словами генерального менеджера «Агропорт Південь Херсон» Дмитра Титаренка, це вже третій органічний національний рекорд, який встановлений в Україні.

Усі учасники форуму мали змогу продегустувати рекордний напій. Сам морс отримав органічний сертифікат від «Органік Стандарт».

«Цей рекорд знадобився, щоб привернути увагу виробників до перспективного та рентабельного напрямку – виробництво органічної продукції. Херсонщина вже сьогодні є лідером з експорту органічної продукції – зернових та технічних культур, також область є безперечним лідером протягом 10 років – із виробництва плодоовочевої продукції. Залишилось поєднати ці дві переваги і стати виробником та експортером №1 органічних овочів та ягід в Україні. Адже всі передумови в області для цього є, а великий попит та висока ціна на органічну продукцію в країнах ЄС робить цю нішу привабливою для агровиробників», – зазначив директор Департаменту АПК ХОДА Олександр Паливода на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у минулому році на Агропорті українські атлети під керівництвом Василія Вірастюка встановили Рекорд України з перетягування 13-ти тонного херсонського комбайну. А також Рекорд України з виготовлення найбільшої кількості салату «Херсонський овочевий феєрверк».

Новости по теме

| | | | | | | | |