Вперше український медовар отримав ліцензію на виготовлення медових алкогольних напоїв

5 июля, 2019

Партнер кластеру «Меди Межиріччя» Олександр Скрипка першим в Україні отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв, а саме питного меду. Про це повідомляє semenivka.com.ua.

Це великий крок у розвиток та популяризацію медівки як національного бренду, і в цьому немала заслуга групи спеціалістів асоціації «Кластер «Меди Межиріччя».

«Це дійсно унікальний продукт. Він є традиційним алкогольним продуктом ще з давніх часів. Отримується шляхом натурального бродіння з натурального меду. Технологія дуже схожа на винну, але використовується не виноградний сік, а мед або мед із додаванням соку ягід», – повідомив уповноважений представник асоціації Дмитро Логвиненко.

За його словами, ліцензія дозволяє реалізовувати власну продукцію не лише на виставках і ярмарках, а й у торговельних мережах.

Етапи отримання ліцензії:

  • методологічна підготовка — вивчення відповідної документації;
  • практична підготовка — перевірка та доведення відповідності вимогам всіх етапів виробництва;
  • безпосереднє оформлення ліцензії.

Нагадаємо, медовий напій “Миколаївський” посів призове місце у Всеукраїнському конкурсі медоварів.

Новости по теме

| | | | |