За 4 місяці 2019 року виробництво замороженої морської риби збільшилось на 23%

12 июня, 2019

За підсумками січня-квітня 2019 року в Україні було вироблено 3 651 тонну риби морської замороженої нерозібраної. Це майже на чверть більше (23,6%), ніж за аналогічний період минулого року. Повідомляє прес-служба Держрибагенства.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

  • філе рибне та інше м’ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 776 тонн (+3,2 % до січня-квітня 2018 року);
  • філе рибне заморожене – 203 тонни (+125,6 %);
  • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 444 тонни (+50,5 %);
  • риба сушена і в’ялена – 1 136 тонн (+4,4 %);
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 942 тонни (+9,2 %);
  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 5 317 тонн (+35,6%).

Нагадаємо, за підсумками січня-березня 2019 року в Україні виробництво замороженого рибного філе в Україні збільшилось на 111 %.

Крім того, протягом чотирьох місяців 2019 року в Україні було вироблено:

  • оселедці солоні – 1 240 тонн;
  • риба солона (крім оселедців) – 538 тонн;
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 163 тонни;
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також, крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 1 354 тонни;
  • продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 4 648 тонн;
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 840 тонн;
  • ікра інших риб – 925 тонн.

Нагадаємо, за чотири місяці 2019 року загальний промисловий вилов риби та інших водних біоресурсів у внутрішніх водоймах України збільшився на 91,6%. За перші три місяці 2019 року Україна експортувала майже 120 тонн мороженої риби.

Новости по теме

| | |