Названо регіони з найдорожчим та найдешевшим м’ясним кошиком

7 мая, 2019

До м’ясного кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, а також мороженої риби. Тобто всі продукти за вартістю яких слідкує Держстат. За даними офіційної статистики традиційно найдорожче зібрати кошик у Києві. Він обійдеться в 728грн, а найдешевший на Тернопільщині – 595грн. Різниця між цими регіонами становить 133грн. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Середня ціна по країні на набір із усіх видів м’яса – 650грн, що становить майже 7% середньої зарплати, 15,6% – мінімальної заробітної плати або 22% для пенсіонера за віком. І він коштує лише 1,5% для суддів у минулому.

П’ятірка найдорожчих “м’ясних” регіонів така: Київ – 728грн, Київська область – 694грн, Чернівецька – 674грн, Закарпатська – 673грн і Луганська – 671грн.

ТОП – 5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина – 595грн, Волинь – 607грн, Чернігівщина – 618грн, Дніпропетровщина та Черкащина – по 624грн.

А поміж ними розмістились наступні регіони: Одеська і Полтавська області – 654грн, Сумська – 650грн, Херсонська – 647грн, Донецька – 646грн, Миколаївська – 644грн, Рівненська – 643грн, Харківська – 640грн, Івано-Франківська – 633грн, Вінницька – 631грн, Кіровоградська і Хмельницька – 630грн, Запорізька – 629грн, Львівська – 628грн і Житомирська – 627грн.

По кожному продукту м’ясного кошику найдорожчими та найдешевшими регіонами, за кілограм, є:

1. Яловичина

Найдорожчий регіон – Чернівецька область із ціною 146,3грн.
Найдешевший – Донеччина, де кілограм коштує 114,7грн.
Різниця в ціні між цими регіонами складає 31,6грн.

2. Свинина

Найдорожча свинина на Закарпатті – по 122грн.
Найдешевша в Тернопільській області – 100,1грн.
Різниця в ціні – 21,9грн.

3. Сало

Найдорожче сало продається в столиці за ціною 119,2грн за кілограм.
За найдешевшим їхати на Волинь, де воно обходиться лише по 51,8грн.
Різниця в ціні – рекордні 67,4грн.

4. Філе курятини

Найдорожчий регіон – Луганщина, із ціною 113,7грн.
Найдешевший – Дніпропетровська область, де кілограм продається по 97,3грн.
Різниця в ціні становить 16,4грн.

5. Тушка курятини

Найбільше сплачують за курку в Донецькій області – 63,2грн.
Найменше вона вартує на Дніпропетровщині – 54,2грн.
Різниця в ціні між цими регіонами – 9грн.

6. Ковбаса варена

Максимальна ціна в країні спостерігається на Луганщині, де кілограм обходиться в 105,7грн.
Мінімальна в Черкаській області – 73,2грн.
Різниця в ціні – 32,5грн.

7. Риба морожена

Найдорожчий регіон – Київ, із ціною 81,7грн.
Найдешевший – Одещина, де рибу купують по 70,5грн.
Різниця в ціні – 11,2грн.

Нагадаємо, що за перший квартал риба морожена подорожчала на 4,5%, із 73,4грн до 76,7грн за кілограм, варена ковбаса – на 1%, із 93,2грн до 94,1грн, куряча тушка – на 0,9%, із 57,8грн до 58,3грн за кілограм, сало – на 0,4%, із 76,3грн до 76,6грн, філе куряче – на 0,2%, із 104,5грн до 104,7грн. А яловичина подешевшала на 0,4%, із 128,1грн до 127,6грн, а свинина – на 3,3%, із 115,4грн до 111,6грн.

Новости по теме

| | | | | | | | | | |