Щорічно херсонські вчені вирощують до 200 тонн картоплі «з пробірки»

3 мая, 2019

Щорічно в Херсонському Інституті зрошуваного землеробства вирощують від 100 до 200 тонн насіннєвої картоплі в лабораторії «in vitro». А в нинішньому році Інститут отримав понад півсотні замовлень на відправку насіннєвої картоплі поштою в різні куточки України. Про це повідомила Галина Балашова, доктор сільськогосподарських наук, завідуюча лабораторією біотехнології картоплі, повідомляє «Інфоіндустрія».

У чому ж перевага такого картоплі? Оскільки лабораторія біотехнології картоплі вирощує насіння «in vitro», тобто в пробірці, воно захищене від всіх збудників вірусних і бактеріальних захворювань. У лабораторії запевняють, що після розмноження цей матеріал не тільки забезпечує максимальний урожай, але і зберігає всі свої корисні властивості впродовж 5-8 років, тоді як звичайна картопля звичайний починає вироджуватися на наступний рік.

У вирощуванні інститут віддає перевагу раннім і середньораннім сортам – тим, на які є попит.

Новости по теме

| | | |