У 2019 році організувати пікнік стало дорожче на 8%, ніж минулого року. Про це свідчать дані аналітиків Української аграрної конфедерації (УАК).
На кінець квітня середня вартість шашлику з двох кілограмів свинини, овочів та напоїв (безалкогольних – квас, мінеральна вода) склала 516,14 грн. Це на 40,6 грн або на 8,4% дорожче, ніж торік.
Найбільше подорожчали цибуля, хліб, квас, зелень, помідори. Ціна на м’ясо за рік зросла несуттєво. Так, свинина подорожчала на 4,61 грн або 3,8%, зараз кілограм м’яса в середньому вартує 125,16 грн за кілограм.
Варто зауважити, що частина продуктів, які входять до традиційного кошика для пікніка навіть подешевшала. Так, знизилась ціна на редиску та огірки. Цього року ці овочі масово з’явилися на ринках на тиждень раніше, ніж торік.