На 28% зросло виробництво м’яса на Херсонщині

23 апреля, 2019

Херсонська ОДА опублікувала статистичні дані про виробництво м’яса та м’ясопродуктів на підприємствах регіону. За перший квартал 2019 року показники зросли майже на третину.

З січня по березень у Херсонській області виготовили на 28% м’яса більше, ніж за той же період 2018 року.

Що ж до поголів’я тварин на підприємствах Херсонщини, то кількість ВРХ залишилась практично незмінною і нині складає 15,3 тис. голів (поголів’я в господарствах населення не враховано). Промислове поголів’я свиней в області скоротилось на 10% – до 63,3 тис. голів. Низхідний рух, зокрема, пояснюється поширенням африканської чуми свиней у 2018 році.

Аналітики Meat-Inform прогнозують, що обсяги виробництва м’яса в Україні у 2019 році зростуть на 150 тис. тонн – до близько 2232 тис. тонн. Утім це стосується не всіх видів м’яса. Так, після кількох років низхідної тенденції, виробництво яловичини має зрости. Обсяги продукування м’яса птиці продовжать зростати, а от виробництво свинини скоротиться з 602 тис. тонн у 2018 до близько 545 тис. тонн у 2019 році.

Новости по теме

| | | |