Сезон шашликів: де в Україні найдорожча весняна страва

1 апреля, 2019

В Україні стартував сезон шашликів. Як виявилось на початок березня 2019 року найдорожче приготувати шашлик у Закарпатській області, і обійдеться він у 267,2грн, тоді як найдешевший в Тернопільській області – 217,4грн, різниця у вартості складає 50грн, або 23%, написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

До складових весняної страви увійшли: 2кг свинини, 500гр ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком та 590гр. житнього хліба.

ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так: Закарпатська область – 267,2грн, Харківська область – 262,2грн і Київ – 256,7грн.

А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільська область – 217,4грн, Волинська – 226,4грн, Львівська – 235,1грн.

А між лідерами та аутсайдерами розташувались: Дніпропетровська та Чернігівська області – по 235,9грн, Житомирська – 237,6грн, Рівненська – 239,7грн, Івано-Франківська – 240,2грн, Хмельницька – 240,7грн, Полтавська – 242,1грн, Вінницька – 242,2грн, Донецька – 242,9грн, Черкаська – 243,2грн, Херсонська – 244,4грн, Запорізька – 245,1грн, Чернівецька – 245,2грн, Кіровоградська – 247,4грн, Сумська – 247,7грн, Луганська – 248,1грн, Миколаївська – 248,2грн, Одеська – 251,4грн і Київська – 254,5грн.

У розрізі складових страва виглядає так:

  • Свинина – 2кг

Найбільша вартість в Закарпатській області – 247,6грн

Найменша на Тернопільщині – 199грн.

Різниця в ціні між регіонами становить 48,6грн за 2 кілограми.

  • Цибуля – 500гр

Найдорожча цибуля в Луганській і Тернопільській областях – по 10,6грн

Найдешевша на Львівщині – 9,5грн.

Різниця в ціні – 1,1грн за 500г.

  • Житній хліб – 500г

Найдорожчий у Києві – 12,8грн за 500г

Найдешевший на Тернопільщині – 7,8грн за 500г.

Різниця в ціні становить 5грн на 500г.

Новости по теме

| | | |