На Миколаївщині стартував проект контролю за якістю сирого молока

18 марта, 2019

На Миколаївщині стартував проект контролю за якістю сирого молока «Програма контролю сирого молока», що реалізується Проектом SAFOSO та Держпродспоживслужбою. Також його планується запустити у Вінницькій, Полтавській та Харківській областях. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про розробку концепції реалізації Пілотного проекту із запровадження програми контролю сирого молока.

Мета проекту – запровадити прозору та простежувану системи контролю якості та безпечності сирого молока.

Координатор Проекту з безпечності молока Ірина Висоцька презентувала особливості нового харчового законодавства, що формує підґрунтя для запровадження нових підходів до приватно-державного контролю виробництва молока та представила програмне забезпечення «Молочний модуль», його функціонал і можливості.

«Це програмний додаток, який буде інтегрований до Головної інформаційної системи Держпродспоживслужби і сприятиме співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом з метою виконання вимог нового національного законодавства», – йдеться в повідомленні.

«Молочний модуль» забезпечує наступні рішення для оператора ринку:

  • Реєстрація акту про відбір зразків;
  • Постійний доступ до результатів досліджень сирого молока;
  • Сповіщення про нові результати лабораторних досліджень молока;
  • Розрахунок змінної середньої геометричної величини ЗБЗ та КСК на основі результатів лабораторних досліджень відповідно до нормативних документів Держпродспоживслужби;
  • Сповіщення відповідальних районних і обласних інспекторів про результати лабораторних досліджень, що перевищують граничні значення;
  • Дозволяє проводити статистичний аналіз результатів досліджень та відображає їх у вигляді графіків;
  • Сповіщає про затримки у графіку відбору зразків для дослідження на показники критеріїв придатності сирого молока відповідно до Програми контролю сирого молока;
  • Дозволяє надавати результати своїх лабораторних досліджень третім особам (наприклад, молокопереробним підприємствам) шляхом надсилання результатів на електронну адресу, вказану користувачем.

Новости по теме

| | | |