Світовий дефіцит цукру може сягнути 4 млн тонн

16 марта, 2019

Дефіцит може зрости через скорочення виробництва в Індії, Таїланді і Європейському Союзі. Про це повідомляє видання Reuters.

Французький цукровий трейдер Sucden заявив, що дефіцит у світовому балансі поставок цукру в сезоні 2019-20 (жовтень-вересень) може досягти близько 4 млн тонн. Причина зростання дефіциту – прогнозоване скорочення виробництва в Індії, Таїланді і Європейському Союзі.

Фахівці заявляють, що виробництво цукру в Таїланді має скоротитися приблизно на 10% в 2019-2020 роках до 12 млн тонн, оскільки фермери, які вирощують цукрову тростину, переключаються на інші культури, які можуть забезпечити більш високий прибуток.

Також ціни на цукор в Таїланді впали приблизно на 20%, так як уряд вніс корективи в деякі субсидії для сектора, відповідно до угоди в рамках СОТ.

«Вони починають відчувати вплив більш відкритого ринку», — сказав трейдер, говорячи про виробниках цукру і очерету в Таїланді.

Нагадаємо, в Україні у 2019 році посіви під цукровими буряками скоротяться на чверть.

Новости по теме

| |