Названо області з найдорожчим та найдешевшим м’ясним кошиком

1 марта, 2019

За даними офіційної статистики найдорожчий м’ясний кошик у Києві та коштує він 755 грн, а найдешевший на Тернопільщині, якій обходиться в 625 грн. Різниця між цими регіонами становить 130 грн. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик, до якого ми додали ще яйця та морожену рибу. До кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десяток яєць», – зауважив Дорошенко.

П’ятірка найдорожчих “м’ясних” регіонів така: Київ – 755грн, Київська область – 719грн, Закарпатська – 702грн, Чернівецька – 698грн і Луганська – 697грн.

ТОП – 5 найкращих для м’ясоїдів регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина – 625грн, Волинь – 647грн, Чернігівщина – 650грн, Львівщина – 653грн і Черкащина – 654грн.

А поміж ними розмістились наступні регіони: Одеська область – 690грн, Миколаївська – 686грн, Сумська – 678грн, Полтавська – 677грн, Херсонська – 674грн, Донецька – 671грн, Харківська –669грн, Рівненська – 667грн, Запорізька – 665грн, Кіровоградська – 663грн, Вінницька і Дніпропетровська області – по 661грн, Житомирська – 659грн, Хмельницька – 657грн і Івано-Франківська область – 655грн.

По кожному продукту м’ясного кошику найдорожчими і найдешевшими регіонами є:

  1. Яловичина. Найдорожчий регіон – місто Київ із ціною 145 грн за кілограм, а найдешевший – Донеччина зі 115 грн. Різниця в ціні між ними складає 30 грн.
  2. Свинина. Найдорожчу свинину ви купите на Закарпатті – за 125 грн. А найдешевшу знайдете в Тернопільській області – по 103 грн. Різниця в ціні – 22 грн.
  3. Сало. Найбільша вартість сала в столиці, де кілограм коштує 118 грн. Найнижча ціна на Тернопільщині – 52 грн. Різниця – 66 грн.
  4. Філе курятини. Найбільша ціна на Луганщині – 113 грн за кілограм філе. А найдешевша курка в Дніпропетровській області – 99 грн. Різниця між ними складає 14 грн.
  5. Тушка курятини. Найдорожча область – Донецька з 62 грн, а найдешевша – Дніпропетровщина, де кілограм обійдеться в 54 грн. Різниця в ціні між цими регіонами – 8 грн.
  6. Ковбаса варена. Найбільше прийдеться сплатити за ковбасу на Луганщині – 105 грн, а найменше в Черкаській області – 73 грн. Різниця в ціні – 32 грн.
  7. Риба морожена. Найдорожча риба в Закарпатській області, де її вартість – 81 грн за кілограм. Найдешевшу зустріните на Одещині по 68 грн. Різниця в ціні – 13 грн.
  8. Яйця курячі. Найдорожчі яйця продаються на Харківщині, де їх ціна складає 28 грн за десяток. Найдешевші придбаєте в Львівській області – по 22 грн. Різниця між регіонами – 6 грн.

«Данні альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців м’ясний набір подорожчав на 10%. Майже усі продукти зросли в ціні: ковбаса – на 22%, філе курятини – на 21%, яловичина – на 15%, свинина – на 12%, риба – на 8%, сало – на 7%, тушка куряча – на 6%. Тільки курячі яйця подешевшали за одинадцять місяців на 7%», – підкреслив експерт.

Новости по теме

| | | | | |