Одеські винороби створили власну асоціацію “Придунайська Бессарабія”

18 февраля, 2019

У четвер, 14 лютого, в день, коли відзначається свято виноградарів та виноробів – Трифон Зарізан, в Болградському районі з’явилася перша українська Асоціація виноградарів і виноробів, повідомляє видання “Топор”.

Засновниками Асоціації, яка отримала назву “Придунайська Бессарабія”, стали три виноробних підприємства Болградського району: ТОВ “Велес” (с. Криничне), ПП “Бостардо” (с. Кубей) і ТОВ “Винхол Оксамитне” (с. Оксамитне).

Читайте також: «Виноробство Херсонщини: секрети вишуканих вини ФГ «Курінь«.

За словами засновників, організація займатиметься розвитком зони виноробства, а також реєстрацією географічних зазначень для вин, які вони виробляють.

Планується, що першим стане вино з географічним зазначенням “Ялпуг” (за назвою озера Ялпуг, яке визначає відповідний терруар).

Зазначимо, «Гуцульська овеча бринзя» – перший український продукт із географічним маркуванням.

Нагадаємо, винороби Одещини представили свою продукцію на виставці в Берліні. Також в області одна сімейна виноробня  розпочала випуск бальзамічного оцту.

Новости по теме

| | | | | | | | | | |