Україна збільшила виробництво рибної продукції, – Держрибагентство

7 февраля, 2019

За підсумками 2018 року в Україні було вироблено 66 398 тонн рибної продукції. Це на 3 259 тонн більше, ніж у попередньому році. У 2017 році такої продукції було вироблено 63 129 тонн.

Зокрема, найбільше було вироблено:

  • продукти готові й консерви з сардин, сардінели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 16 120 тонн (96% до 2017 року);
  • готові продукти і консерви з риби, інші – 12 389 тонн (117%);
  • риба морська заморожена нерозібрана – 8 700 тонн (90%);
  • риба копчена – 4 732 тонни (96%);
  • риба сушена і в’ялена – 3 850 тонн (120%);
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 3 831 тонна (88%);
  • оселедці солоні – 3 446 тонн (117%);
  • ікра інших риб – 3 710 тонн (123%).
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 2 885 тонн (155%);
  • філе рибне та інше м’ясо риби – 2 525 тонн (93%);
  • риба солона, крім оселедців – 2 107 тонн (110%);
  • філе рибне в’ялене, солене чи в розсолі (крім копченого) – 1 050 тонн (131%);
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений – 502 тонни (129%).

Загалом, виробництво рибної продукції у 2018 році в абсолютному вимірі зросло на 5,2%, у порівнянні із попереднім періодом.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за останні 30 років в Україні майже у 20 разів скоротився вилов риби.

Новости по теме

|