У Миколаївській області за 2018 рік майже вдвічі скоротили виробництво ковбасних виробів та подібних продуктів із м’яса. Про це свідчать дані Головного управління статистики Миколаївської області.
Згідно опублікованої інформації, у 2018 році на Миколаївщині було виготовлено 412 тонн продукції, що на 43,8% менше від обсягів виробництва у 2017.
Читайте також: Експерт зазначив, що на ринку ковбасних виробів існує дефіцит натуральних оболонок
Окрім ковбас, в Миколаївській області за рік також зменшили виробництво яблучного соку на 20,2%, соняшникової олії – на 15%, пшеничного та пшенично-житнього борошна – на 20%, а також макаронних виробів – на 17,9%.
В свою чергу, виробники наростили обсяги з виготовлення вершкового масла – на 14,1%, сиру – від 0,9% до 32,8%, томатної пасти – на 7%, а також томатного і апельсинового соків – від 1,1% до 3%.
Нагадаємо, що за рік український м’ясний кошик подорожчав на 11%.