За рік український м’ясний кошик подорожчав на 11%

28 января, 2019

М’ясний кошик за 2018 рік подорожчав на 11%, або на 57 грн. Про це повідомив голова української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.

«Вартість цього кошика на кінець минулого року становила 575 грн, тоді як на кінець 2017 року він коштував 518 грн», – написав Дорошенко.

Він зазначив, що до українського м’ясного кошика увійшло по кілограму курячого філе і тушки, свинини, сала, яловичини і вареної ковбаси першого ґатунку.

За статистичними даними, філе куряче коштувало за кілограм у грудні 2017 року – 89 грн, а у грудні 2018 року – 105 грн. Тож, ціна за рік зросла на 18%, або на 16 грн. Яловичина за рік здорожчала з 114 грн/кг до 128 грн/кг, тобто на 12%, або на 14 грн. Варена ковбаса подорожчала з 83 грн/кг до 93 грн/кг, тобто на 12%, або на 10 грн. Сало зросло в ціні з 69 грн/кг до 76 грн/кг, тобто ціна збільшилась на 10%, або на 7 грн. Куряча тушка здорожчала з 54 грн/кг до 58 грн/кг, тобто на 7%, або на 4 грн. Свинина піднялася в ціні зі 109 грн/кг до 115 грн/кг — на 6%, або на 6 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Херсонська область увійшла в ТОП-5 регіонів із найдорожчим соціальним кошиком.

Новости по теме

|