Україні дозволили експортувати м’ясо птиці до Сінгапуру

17 декабря, 2018

Україна отримала схвалення для експорту м’яса птиці та продуктів з нього, свіжих столових яєць та яєчних продуктів до Сінгапуру. Так, у п’ятницю, 14 грудня, компетентний орган Сінгапуру з питань сільськогосподарських харчових продуктів та ветеринарії (AVA) повідомив Держпродспоживслужбу про завершення процесу розгляду української заявки на експорт м’яса птиці та продуктів з нього до Сінгапуру з позитивною оцінкою.

Схвалення на експорт продукції отримали 8 українських підприємств, яких проінспектували представники компетентного органу Сінгапуру під час верифікаційного візиту інспекторів AVA до України впродовж 29.07‑06.08.2018.

Наразі триває процес погодження форми ветеринарного сертифікату між компетентними органами України та Сінгапуру на експорт м’яса птиці та продуктів з нього, столових яєць та яєчних продуктів з України до Сінгапуру. Інформація щодо погодження форми сертифікату буде повідомлена Держпродспоживслужбою на сайті.

Держпродспоживслужба висловлює особливу подяку команді Посольства України у Сінгапурі, зокрема, Послу Дмитру Сеніку та першому секретарю Посольства Олені Феленюк за ініціювання доступу українських харчових продуктів на сінгапурський ринок та надання українським виробникам сприяння у виході на ринки АСЕАН.

Довідково: Українські підприємства, зацікавлені у експорті до Сінгапуру продукції птахівництва, повинні заповнити відповідні аплікаційні форми, розміщені на сайті Держпродспоживслужби у розділі “Міжнародне співробітництво”, та подати на розгляд сінгапурській стороні.

У випадку позитивного розгляду наданих документів, AVA може здійснити інспекційний візит на підприємства перед їх схваленням для експорту в Сінгапур.

Новости по теме

| |